Spektakulära elbilen HiPhi X är godkänd för Europa

Den spektakulära och futuristiska suven HiPhi X är snart redo för lansering i Europa. Nu har elbilen fått de första godkännanden som krävs för att få säljas i Europa.

Till Europa kommer HiPhi X med ett batteri på 97 kWh och en förväntad WLTP-räckvidd på strax under 500 kilometer. Den är utrustad med två motorer som tillsammans producerar 390 kW (528 hk).

Det är inte bara utseendet på HiPhi X som sticker ut. Företaget Human Horizons som ligger bakom modellen har också höga tekniska ambitioner. Bland annat har X 562 sensorer som inkluderar allt från stämningsavkännande kameror till lidar och radar för autonom körning.

I elbilen hittar vi också ett ljudsystem med 17 högtalare, en pekskärm på 19,9 tum och ett doftsystem. Som standard finns också en serie extra 8-tumsskärmar runtom i bilen och lyxiga stolar i första klassens ”flygbolagsstil”.

Ännu finns inga priser klara och det är heller inte klart exakt när försäljningen startar. I Kina har framgångarna varit stora och den har snabbt blivit ett av landets bästsäljande premium-elbilar. Den har bräckt allt från Porsche Taycan, Hongqi E-HS9, Mercedes EQC och Tesla Model S.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.