Spike är din nya röstassistent i Minis elbilar

Som ett sällskap och hjälpreda introducerar Mini en ny röstassistent som tar skepnaden av en engelsk bulldog vid namn Spike. Spike gör nu sitt första publika framträdande i den eldrivna konceptbilen Mini Aceman.

– Mini kommer alltid att vara synonymt med känslor och enastående upplevelser. Det är därför vi nu tar Spike in i framtiden som en digital karaktär. Och han är inte bara ett designexperiment. Han håller på att bli en karaktärsfull följeslagare för användarupplevelsen, berättar Oliver Heilmer, chef för MINI Design.

Spikes nya ”hundkoja” är i den runda centraldisplayen på instrumenetbrädan. Även om det just nu bara är i en konceptbil så väntas röstassistenten Spike så småningom hitta ut i Minis framtida elbilar.

Målet är att skapa en brygga mellan verkligheten och en digital värld.

Konceptet Mini Aceman presenterades för första gången 2022 och har delvis varit inspirationen till nya eldrivna Mini Countryman E som har produktionsstart senare i år. Om Spike kommer boa in sig redan i Countryman E återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.