De stora nyheterna om de små elbilarna

Det har varit en intensiv månad, för den som gillar elbilar, med många nya lanseringar. Vi sammanfattar den senare tidens nyheter i småbilssegmentet.

Årets höjdpunkt, och antagligen den mest efterlängtade elbilen i det mindre segmentet lär ha varit Volkswagen ID.3.

Volkswagen ID.3

Det är inte bara ID.3 som är ny utan hela batteriplattformen är ny. Plattformen döpt MEB kommer ligga som grund för flera elbilar över samtliga bilmärken i den gemensamma koncernen.

Priset på den billigaste modellen av ID.3 kommer att kosta 350 000kr och ha en räckvidd på 33 mil. Den kommer först dock om ett år. Just nu får vi hålla oss till godo med lanseringsmodellen 1ST Edition med en räckvidd på 42 mil och ett högre pris, som ännu dock inte utannonserats. Längre fram kommer också en longrange-variant med 55 mils räckvidd.

Volkswagen e-Up!

Värt att notera är också att en uppdaterad version av Volkswagen E-Up! sett dagens ljus. Denna bygger dock på Volkswagens gamla teknik för elektrifiering. uppdateras – men denna bygger inte på den nya plattformen. Med en räckvidd på 260 km och ett pris på 273 600kr så är detta en av de billigare stadselbilarna du kan köpa idag.

Honda e

Pressbild: Honda e.

Ännu en efterlängtad modell är den lilla stadselbilen Honda e som nu sett dagens ljus. Honda e har en räckvidd på upp till 220 km och snabbladdning som ska kunna ladda den till 80% på 30 minuter. Priset startar på 370 300kr.

Opel Corsa-e

I dagarna lanserade också Opel sin elbil. Den är så klart byggd på klassikerna Corsa och har fått det givna namnet Corsa-e. Elbilen kommer i två utrustningsnivåer men grundpriset ligger på 359 900kr. Då får du en elbil med en räckvidd på 330 km.

Mini Cooper SE

Mini har länge varit en mycket populär småbil som fått många att vända på huvudet med sin unika design. Sedan sommaren finns Mini också som elbil. Räckvidden anger Mini till mellan 235 – 270 km beroende på körning och priset börjar på 359 000kr.

Nya Renualt Zoe

Sveriges populäraste elbil, Renault Zoe kommer också i ny skrud. Men bilen har inte bara fått ett ansiktslyft, utan den har också fått en ökad räckvidd på 390 km.

Renault har ännu inte lämnat en uppdaterad prisbild på nya Zoe. I samband med ett pressmeddelande sa man att den skulle kosta strax över dagens Zoe, den prissättningen börjar idag på 309 990kr.

Peugeot e-208

Peugeot 208 har länge varit en klassisk småbil i Sverige. I linje med koncernkollegan Opel faller det sig naturligt att också elektrifiera sin populära smålbil. Det resulterade i Peugeot e-208.

En pigg liten elbil med en räckvidd på 340 km. Teknikens Värld rapporterade i dagarna, genom ett läsartips, att elbilen kommer att kosta 360 000kr. En prisuppgift som Peugeot senare påpekade inte var någon officiell uppgift utan endast ett riktmärke. Priset meddelar inom kort.

Nyhetsbrev från Allt om Elbil

Den här artikeln är en sammanfattning av vårt månadsvisa nyhetsbrev. Om du vill prenumera på månatliga uppdateringar om elbilar kan du göra det nedan (det är gratis).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.