Elbilen Honda e kommer att kosta 370 300kr i Sverige

Pressbild: Honda e.

Honda kommer att visa upp sin första elbil Honda e på motormässan i Frankfurt. Nu, inför lanseringen avslöjar Honda det svenska priset på elbilen.

Honda e kommer att lanseras i två utföranden. Grundmodellen kommer kosta 370 300kr. Honda e kommer också i ett Advance-utförande och kostar då 399 950kr. Honda e Advance kommer också att erbjudas med privatleasing från 4 495kr per månad.

Hittills har fler än 40 000 förhandsbokat Honda e. Försäljningen av Honda e kommer öppna på utvalda marknader i Europa den 12 september. Kunder i Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Norge kommer bli först med att få sina bilar under sommaren 2020.  

Honda e är utrustad med ett batteri på 35,5 kWh vilket ska ge en räckvidd på upp till 220 km. När det är dags att ladda elbilen kan du snabbladda den till 80% på 30 minuter. Honda har lanserat Honda e som den perfekta elbilen för stadstrafik. Du kan läsa mer om Honda e här i väntan på ännu mer information från motormässan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.