Elbilen Mini Cooper SE är här – pris från 359 000kr

Den ikoniska elbilen Mini Cooper är nu här som elbil. Utseendemässigt är bilen ingen överraskningen, den ser ut som sina fossila syskon med tillägg för några ”Electric”-emblem och aerodynamiska fälgar.

Smidig och sportig körkänsla med särskilt låg tyngdpunkt, framhjulsdrift och väl utvecklat antispinnsystem, betoner Mini i sitt pressmeddelande. Cooper SE har en lägre tyngdpunkt än sina fossila syskon vilket ska bidra till en ännu större ”gocartkänsla” – typisk för Mini.

Mini Cooper SE får motsvarande 184 hästar, och en vridmoment på 270 Nm. 0-60km/h sker på 3,9 sekunder och hela vägen från 0-100km/h ska gå på 7,3 sekunder. Topphastigheten är begränsad till 150 km/h.

Räckvidden för elbilen anges till mellan 235 – 270 km. Elbilen kan laddas genom vanligt eluttag i hemmet, i en Wallbox eller på offentliga laddningsstationer. Snabbladdning är möjlig upp till 50kW.

Interiören känner vi igen från Mini, även om den traditionella runda hastighetsmätaren har ersatts av en digital display. Bakom ratten på en 5,5 tums skärmar hittar vi också all nödvändig information om hastighet och räckvidd.

Mini Cooper SE kommer med tre utrustningsnivåer, och svenska priser är:

  • Essential för 359 000kr
  • Experience för 383 500kr
  • Maximise för 416 400kr

Priserna är utan avdragen miljöbonus på 60 000kr. Med bonusen skulle grundpriset vara 299 000kr för Mini Cooper SE Essential.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.