Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Tesla har slagit Porsches nya elbil Taycans rekord på den berömda racingbanan Nürburgring i Tyskland.

Det var i samband med lanseringen av Porsche Taycan tidigare i månaden som Telas Vd Elon Musk i ett uttalande sa att man kommer slå Taycan på den berömda ringen. Strax innan lanseringen hade Porsche precis satt elbilsrekordet på banan.

Annons

Tesla ämnade att slå rekordet med en nyutvecklad Tesla Model S med ännu mer prestanda än dagens Model S. Vilket man nu enligt vittnesuppgifter gjort. Enligt vittnet klockades elbilen in på 7 minuter och 23 sekunder, vilket kan jämföras med Taycans tid på 7 minuter och 42 sekunder.

Den Tesla Model S-prototyp som slog rekordet är utrustad med ”Plaid Mode” som är en vidareutvecklingen på det tidigare prestandaläget Ludicrous Mode. Utmärkande för modellen är att den kommer utrustas med tre motorer. Den (prototyp-)elbilen vi sett på banan under de senaste dagarna har också bredare däck och större bakspolier, samt utmärkande skärmbreddare över hjulhusen.

Tesla Model S med Plaid Mode kommer nästa år

Elon Musk kommenterar vittnesuppgifterna om prototypens prestation:

– Det är en början. Vi räknar med att dessa bantiderna kommer att slås av produktionsmodellen av den 7-sitsiga Model S Plaid-varianten som ska börja tillverkas omkring oktober-november nästa år, säger Elon Musk på Twitter.

Konverstationen fortsätter:

En annan Twittrare frågar om den nya Roadster kommer slå det övergripande rekordet på 6:44.97 sekunder varvid Elon svarar: ”Absolut”.

Model 3 kommer dock inte kunna slå rekordet förtydligar en fortsatt dialog, men den kommer dock vara väldigt nära Taycans varvtid. Men sedan ändrar sig Elon och fortsätter:

– Förresten, Model 3 skulle slå Taycan på Nürburgring över flera varv, eftersom den har längre räckvidd.