CNBC besöker Norge för att förstå landets snabba skifte till elbilar

Amerikanska nyhetskanalen CNBC har besökt Norge. Det för att titta närmare på Norges lyckade satsning på elbilar. Förra året var 82 procent av alla nya bilar i landet en elbil, det medan USA själva bara nådde blygsamma 7,6 procent.

Det snabba skiftet har gjort att idag är runt en fjärdedel av alla bilar i Norge en elbil, Efterfrågan på bensin och diesel rasar, och städerna har blivit tysta och fått bättre luftkvalité. Dessutom satsar man på att elektrifiera bussar, färjor, lastbilar och arbetsmaskiner, och det imponerar på nyhetsreportern som aldrig kört en elbil förut.

Men man berör också många av de utmaningar som landet ställts inför under sin elektriferingsresa. Allt från tillgång till laddare, energiförsörjningen till att göra det hela funktionellt för användaren.

Inslaget kan du se nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.