Citroën ska lansera elbil med sju sittplatser

För en vecka sedan presenterade Citroën den nya kompakta elbilen e-C3. Modellen ska locka med ett särskilt lågt pris, som nere på kontinenten startar på 23 300 euro. Klart är också att bilen kommer till Sverige under den kommande våren.

Men det var inte den enda överraskningen under presentationen. Citroëns VD Thierry Koskas berättade att familjen med eldrivna suvar ska växa ytterligare. Det inkluderar också en modell i ett segment större med upp till sju sittplatser.

– Eftersom denna dag är full av överraskningar skulle vi behöva avsluta med en sista överraskning. Det här är nya e-C3 men det är början på förnyelsen av Citroën-serien. En början på en ny familj som kommer att följas av en B-SUV och vi skulle vilja visa dig de allra första bilderna av vår framtida sådan, sa Thierry i slutet av presentationen.

Några närmare detaljer än den mycket korta teasern gavs inte under evenemanget. En repris av hela evenemanget med lanseringen av e-C3 går att se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.