CATL vill låta andra tillverka elbilsbatterier på licens

Den kinesiska batteritillverkaren CATL jobbar på att utveckla nya affärsmodeller. Nu meddelar batterigiganten att man inlett samtal med flera ledande biltillverkare om att låta dessa tillverka sina egna batterier på licens med hjälp av CATL:s teknik och metoder.

– CATL är fast beslutet att stödja den globala övergången till nya energikällor med avancerad teknologi och produkter, och utforskar aktivt flera samarbetsmodeller med globala partners, berättar en talespersonen för CnEVPost.

CATL beskriver modellen som en vinstsituation för båda parterna. Biltillverkare får tillgång till teknik och lär sig tillverka elbilsbatterier. Det medan CATL får nya intäktsmodeller och en bättre närvaro utanför landet, förklarade representanterna för företaget.

CATL är den största batteritillverkaren i världen idag, med en marknadsandel på 36,8 procent. Ett av de första företagen att dra nytta av modellen är Ford som bygger en LFP-cellfabrik i amerikanska delstaten Michigan med stöd från CATL.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.