Bygget av Volvo Cars stora batterifabrik i Göteborg har startat

Nu har bygget av Volvo Cars batterifabrik i Torslanda startat. Belägen nära Volvofabriken markerar byggstarten en betydande milstolpe för regionen i omställningen till elbilar. Den nya fabriken byggs under namnet Novo Energy och är ett samarbete mellan Volvo Cars och Northvolt.

På plats under ceremonin fanns Novo Energys VD Adrian Clarke tillsammans med Volvochefen Jim Rowan och Northvolts grundare Peter Carlsson.

Jim Rowan, Adrian Clarke och Peter Carlsson.

– Denna ceremoni betyder att vår gemensamma vision att etablera en batterigigafabrik i världsklass på Sveriges västkust har förverkligats, sa Adrian Clarke, VD för Novo Energy.

Idag sysselsätter Novo Energy 250 personer med planerar rekrytera ytterligare specialister till verksamheten under året. Mot slutet av 2024 räknar Novo Energy med att ha 500 anställda. Under 2025 kommer rekryteringen ökas ytterligare för att stå redo inför att produktionen av batterier startar 2026.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.