Nya övertaget: BYD skeppar elbilar till Europa på egna båtar

BYD har siktet på att bli världens största elbilstillverkare och företaget har vuxit snabbt under de senaste åren. För att ytterligare stärka sin position ska den kinesiska biltillverkaren nu också ta kontrollen över distributionen.

Biltillverkaren har nu sjösatt sitt första egna fraktfartyg som ska användas för att skeppa företagets bilar världen över. I dagarna satte fartyget ”BYD Explorer No. 1” kurs mot Europa och hamnstäderna Vlissingen i Nederländerna och Bremerhaven i Tyskland. Ombord finns 5000 elbilar från tillverkaren.

– För biltillverkare kan köp av fartyg säkerställa stabiliteten i exportverksamheten, minska transportkostnaderna och säkerställa att produkterna levereras till utländska kunder i tid, kommenterar Xie Xiaowen, expert på Kinas transportmyndighet.

Fartyget mäter 199,9 meter i längd och har plats för 7000 personbilar. Under de kommande två åren planerar BYD att investera i ytterligare sju fartyg av samma modell.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.