BMW släpper teaserbild och räckvidd för elbilen BMW iX1 – utmanare till Volvo XC40 Recharge

BMW är snart redo att lansera ytterligare en elbil. Den omnämndes bland annat på BMW:s årliga mediekonferens för ett par dagar sedan. Premiären kommer att ske senare i år.

Det handlar givetvis om BMW iX1. En modell som storleksmässigt ska kunna matcha och utmana Volvo XC40 Recharge eller Audi Q4 e-tron.

Nu släpper BMW ytterligare en bild som du kan se ovanför. Dessutom avslöjar BMW både uppskattad räckvidd och förbrukning för modellen.

– Utrustad med den innovativa eDrive-tekniken från den femte generationen imponerar den rymliga och kompakta BMW iX1 med dynamiska prestandavärden och lång räckvidd, skriver BMW om modellen.

BMW skriver sedan att den preliminära uppskattade räckvidden kommer att vara mellan 413 och 438 kilometer enligt WLTP. Man skriver också att den beräknade WLTP-förbrukningen kommer vara 18,4 – 17,3 kWh/100 km. Från det kan vi sedan uppskatta att batteripaketet ligger någonstans runt 75 kWh.

– Med sin spännande sportiga exteriör ger den ett visuellt uttryck av självsäker närvaro. I kombination med den senaste digitala tekniken i interiören erbjuder nya BMW iX1 en smidig körupplevelse för alla som söker äventyr i vardagen, tillägger BMW om iX1.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.