Korkad stunt: Provar att hoppa med en Tesla Model S i kända backen – går illa

För ett år sedan spreds ett videoklipp på en Tesla Model X som hoppade över ett backkrön i Los Angeles. Bilen lyfte och landade med en duns på andra sidan. Allt gick bra.

Nu ett år senare var det dags igen. En icke namngiven person provade att utföra samma stunt men denna gången med en Tesla Model S. Denna gången gick det inte riktigt lika bra – även om skadorna endast var materiella.

Det hela utspelar sig i samband med en Tesla-träff arrangerad av Youtuber Alex Choi som berätter mer:

– Vår träff var avslutad och en förare ville visa mig platsen där David Dobrik hoppade med sin Tesla. Så jag var nyfiken. Helt plötsligt, helt utan förvarning hände detta. Det var som om han gjort det en miljon gånger förut. Inga träningsrundor eller inga varningar, berättar Alex.

I ett klipp från platsen ser vi en Tesla Model S köra i hög fart upp för backen, lyfter över krönet och landar olyckligt på andra sidan. Ett par soptunnor och parkerade bilar stoppar sedan bilen.

Alex Choi berättar mer om bakgrunden, och vad som hände efter incidenten i videon nedan:

– Jag är lättad över att kunna säga att ingen skadades. Det är bara roligt, tills det inte är det. Snälla, prova inte det här! Jag hade ingen aning om att detta skulle hända. Jag accepterar inte sådant här hänsynslöst beteende som äventyrar andras liv, skriver Alex i en kommentar till klippet.

Lokala polismyndigheten LAPD uppger att man söker efter föraren och en hittelön på 1000 dollar har utfärdats. Det hela räknas som en smitningsolycka då föraren lämnade platsen.

Stunten med Model X

Klippet från för ett år sedan där David hoppar med en Tesla Model X kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.