Volvos nästa elbil: Kommer elbilen Volvo Embla se ut så här?

Volvo planerar att lansera en helelektrisk efterföljare till Volvo XC90. Modellen kommer sannolikt få namnet Volvo Embla enligt en del källor och bli Volvos första helt från grunden byggda eldrivna SUV.

Hur den kommer att se ut har Volvo ännu inte avslöjat. Men en del tror att den kommer vara lik konceptet Volvo Concept Recharge som Volvo premiärvisade förra året.

Franska utgåvan av bilsajten Motor1 har gjort en illustration som föreställer sig hur Volvo Embla skulle kunna se ut om den var baserad på konceptet.

Motor1 tror att Volvo kommer behålla en del särskiljande element, som bland annat de Tors hammarformade LED-strålkastarna. Sidolinjerna kommer att vara rena men också muskulösa med stora, aerodynamiskt formade lättmetallfälgar som kanske mäter upp till 22 tum. I renderingen har Motor1 också slopat sidospeglarna. Dessa har ersätts av kameror, precis som i Recharge-konceptet. En detalj som minskar luftmotståndet.

Ett minskat luftmotståndet och god aerodynamik är nämligen en av de sakerna Volvo vill illustrera med Concept Recharge. Man tror på lösningar för att sänka förbrukningen istället för att sätta i större batterier för ökad räckvidd.

– När vi går in i elbilseran kommer räckvidden för en fulladdad bil att vara en nyckelfaktor. Den enkla lösningen är att lägga till fler batterier, sa Owen Ready, Head of Strategic and Brand Design på Volvo Cars i samband med premiären av konceptet. Och förklarar vidare.

– Men det är inte samma sak som att bara lägga till en större bränsletank idag. Istället måste vi öka den totala effektiviteten för att öka räckvidden. Med Concept Recharge utforskar vi spänningen mellan behovet av effektivitet och en önskan om samma innerutrymmen, bekvämlighet och körupplevelse som i dagens SUV:ar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.