Bilder från vintertest visar uppdaterade Volkswagen ID.3

Till våren ska Volkswagen visa upp en uppdaterat version av Volkswagen ID.3. Uppdateringen ska förnya ID.3 och också lösa en del små irritationsmoment som tidigare kunder upplevt.

”Vi har lyssnat noga på kunderna”, sa Imelda Labbé, styrelsemedlem med ansvar för försäljning, marknad och service strax innan jul. Nu har de första nya uppdaterade ID.3 synts till i samband med Volkswagens vintertester.

Bilderna avslöjar bland annat att ID.3 får en uppdaterad front. Borta är ”honeycomb”-dekorer på stötfångaren fram. Istället syns en mer slät profil som även de första officiella skissbilderna på nya ID.3 avslöjade. Fronten har blivit en aningens sportigare.

Skiss på nya VW ID.3.

De största uppdateringarna sägs dock komma på insidan. Det skriver InsideEVs som tagit del av de exteriöra bilderna. Interiört finns det däremot inga nya bilder.

Volkswagen har däremot berättat lite mer om interiören i officiella sammanhang. ID.3 kommer bland annat få en ny större 12-tumsskärm till infotainmentsystemet, ett uttagbart lastgolv i bagaget och en ny mittkonsol med två mugghållare.

Dessutom kommer Volkswagen introducera funktioner som Plug & Charge och en ”intelligent ruttplanerare” som ska göra laddningen och långturerna enklare och bekvämare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.