Honda skapar ny division för att påskynda utvecklingen av elbilar

När Honda lanserade den lilla elbilen Honda e 2020 var det som ett koncept som blev verklighet. Den charmiga elbilen, med annorlunda och unika lösningar stack verkligen ut och väckte ett ”villhöver”-begär hos många.

Det blev inte någon storsäljare, främst kanske för att priset var förhållandevis högt. Honda e var en komplett stadsbil, men tekniken drog så klart upp priset.

Sedan dess har det varit relativt tyst från Honda på elbilsfronten. Inga produktnyheter förutom ett par koncept. Nu verkar det däremot som om att Honda kavlar upp ärmarna.

Från och med april i år ska man skifta om i organisationen för att sätta ett tydligare fokus mot elbilar. Honda startar upp en helt ny division Electrification Business Development Operations. Målet är en tydligare affärsstrategi mot produktutveckling med fokus på elbilar och andra relaterade elektrifieringsområden.

– Genom att ytterligare öka takten på de initiativ som Honda tagit i skiftet till eldrivet strävar Honda efter att bli ännu mer erkända som ”ett företag som vill existera” i den elektrifierade eran, står det att läsa i ett pressmeddelande.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.