SsangYong kommer tillbaka till Sverige med fyra elbilar under nytt namn

Den sydkoreanska biltillverkaren var SsangYong var nära konkurs, men räddades av industrijätten KG Group. Nu kommer bilmärket tillbaka till Sverige men byter samtidigt också namn. Det nya namnet blir KG.

Namnbytet symboliserar en nystart för företaget som också nu satsar på elbilar. Den skandinaviska importören RSA planerar att lansera flera nya bilmodeller i Sverige, Norge och Danmark.

Det inkluderar en medelstor elektrisk pickup, en elektrisk SUV i full storlek, en kompakt elektrisk SUV och den ovan avbildade elbilen Torres EVX.

Det finns inga uppgifter om några specifikationer för Torres EXV. Den officiella världspremiären är först om en vecka.

KG Mobility uppger själva att man har höga ambitioner att bli konkurrenskraftiga på den globala fordonsmarknaden. Det ska man lyckas med genom mjukvarudefinierade fordon, fullt OTA-uppkopplade och genom autonom körning.

– Tidpunkten för den skandinaviska lanseringen sammanföll med KG Groups tillkännagivande av namnbytet och en mycket expansiv produktplan, säger Frank Dunvold, VD för RSA Group.

– Vi ser fram emot att börja som importör för ett sydkoreanskt bilmärke, eftersom landet har visat enorm styrka och stor framgång som biltillverkare. Nu är vi redo att lansera KG Mobility i en helt ny skepnad för den skandinaviska bilmarknaden, avslutar Frank.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.