Snart klara Audi Q6 e-tron på vintertest i Sverige

Produktionsstarten av Audis nästa elbil Audi Q6 e-tron närmar sig. Just nu genomgår elbilen omfattande vintertester i norra Sverige. Den nya elbilen blir den första som bygger på den helt nya elbilsplattformen Premium Platform Electric (PPE).

PPE-plattformen har Audi utvecklat tillsammans med Porsche. Det är samma plattform som Porsche kommer att använda i den eldrivna versionen av Porsche Macan.

Plattformen är baserad på en 800-volts-elesystem med kraftfulla motorer, ett nytt batteri och hög snabbladdningseffekt. Audi nämner dock inte specifika detaljer för Audi Q6 e-tron.

Porsche har däremot avslöjat att PPE-plattformen ska kunna leverera upp till 450 kW (603 hk) i motoreffekt, få ett batteri på 100 kWh och kunnas snabbladdas med upp till 270 kW.

Förväntningen är att produktionen av Audi Q6 e-tron ska starta under detta året. Elbilen kommer både som fullstor SUV och i det mer suvcoupé-liknande utförandet Sportback.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.