Milstolpen: Polestar 2 har nu tillverkats i 150 000 exemplar

Polestar 2 i färgen Magnesium. Pressbild: Polestar.

Tillverkningen av Polestar 2 startade 2020 och blev märkets första volymmodell. Nu tre år senare, i samband med att Polestar också lanserade en ny uppdaterad variant, når Polestar milstolpen 150 000 tillverkade bilar av den specifika modellen.

Storbritannien har varit en av de snabbast växande marknaderna för Polestar under årets första sju månader. Registreringar av nya bilar har ökat med 174 procent jämfört med samma period föregående år. I landet rullar det nu 20 000 Polestar 2.

I Sverige rullar det idag strax över 11 000 Polestar 2. Den nyligen uppdaterade Polestar 2 som nu levereras erbjuder längre räckvidd, snabbare laddning och mer effekt.

– Den uppgraderade Polestar 2 är den bästa versionen hittills. Med längre räckvidd, snabbare laddning, förbättrad mjukvara och bättre kvalitet utgör den grunden från vilken vi fortsätter att växa vår verksamhet, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i en kommentar.

Polestar 2 Long range Single motorn har fått en officiellt WLTP-räckvidd på upp till 654 kilometer, och snabbladdning av det 82 kWh stora batteriet är möjligt med effekter på upp till 205 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.