Klart: Xpeng och Bilia ingår partnerskap på den svenska marknaden

Pressbild: Xpeng/James Holm

Idag kom Xpeng och Bilia överens om ett partnerskap för den svenska marknaden. Samarbetet innebär att Xpengs modeller kommer att finnas i utvalda Bilia-butiker och att bilarna kan servas på Bilias Xpeng-servicecenters.

Inledningsvis under 2022 kommer Xpeng att finnas hos Bilia i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det utöver Xpengs nya Experience Store i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm som öppnar imorgon.

– Det är väldigt roligt att kunna offentliggöra samarbetet med Bilia. Vi har under hela vår etablering i Sverige varit angelägna om att hitta rätt partner för oss. Bilia är kända i hela Europa för sina goda kundrelationer och sin höga standard på service, säger Elvis Cheng, Norden-vd på Xpeng och fortsätter:

– Att våra bilar kommer att finnas tillgängliga genom Bilia stärker också vårt varumärke och visar på våra modellers höga attraktivitet, kvalitet och innovativa höjd. Vi ser det här som början på ett långt och framgångsrikt samarbete.

Bilia har idag 58 återförsäljare och 66 servicecenter i Sverige. Samarbetet blir ett viktigt steg i Xpengs etablering på den svenska marknaden. Under de kommande åren är avsikten att samarbetet med Bilia ska utvidgas till fler orter utöver de tre storstäderna.

– Jag är stolt över att Bilia fått förtroendet att bedriva försäljnings- och serviceverksamhet för Xpeng i Sverige. Vi ser att Xpeng har högteknologiskt och intressanta produkter tillsammans med en drivkraft att ligga i framkant och en ambition att bygga en premiumposition, säger Per Avander, Bilias vd och koncernchef.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.