Volvo introducerar framhjulsdriven C40 Recharge – och fräschar upp nosen på XC40

Volvo introducerar nu en rad uppdateringar till sina elbilar. Till elbilen XC40 Recharge handlar det endast om små visuella uppdateringar. Till C40 Recharge introducerar Volvo ett nytt framhjulsdrivet alternativ.

Den exteriöra uppdateringen till XC40 Recharge gör Volvo för att matcha utseendet med C40 Recharge som lanserades fem år efter det ursprungliga XC40-utseendet. Ändringen innebär att modellen får en ny stötfångare och en ramlös grill.

Uppdaterade XC40 får också nya exteriörfärger och fälgar. Dessutom passar Volvo på att introducera läderfria alternativ till klädseln – något som vi sett på C40 sedan tidigare.

Nytt motoralternativ

Till C40 Recharge introducerar Volvo en ny framhjulsdriven ”single motor”-variant. Den nya varianten är utrustad med ett batteri på 69 kWh och har en beräknad räckvidd på 434 kilometer enligt WLTP-körcykeln. Därmed blir räckvidden något längre än det fyrhjulsdrivna alternativet som enligt WLTP kommer 420 kilometer.

– När vi går mot att bli ett helt elektriskt företag följer vårt designspråk denna utveckling. Med den uppdaterade helt elektriska XC40 fortsätter vi att utveckla bilens omedelbart igenkännliga design genom att skapa en mer modern, smalare front och en ännu mer integrerad grill, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.