Vinfast ska bygga eget laddningsnätverk för elbilar i Europa

Vietnamesiska Vinfast som nyligen ställde om till att helt fokusera på elbilar håller på att etablera sig i Europa genom en rad olika modeller. För att ytterligare stärka sin närvaro kommer man också att bygga ett eget nätverk av elbilsladdare.

I ett första rör det sig om runt 200 laddpunkter i tre länder. Det är Tyskland, Frankrike och Nederländerna som blir först ut genom ett samarbete med energibolaget Eon.

Laddnätverket kommer att beså av en mix av AC-laddare för destinationsladdning och DC-snabbladdare med en effekt på 150 kW. Den första snabbladdaren har redan öppnat i Nederländerna.

– Eftersom vi förstår vikten av laddning för elbilister är vi glada över att samarbeta med ledande energibolag som E.ON Drive för att elektrifiera VinFasts återförsäljarnätverk samt att utveckla en heltäckande laddningslösning för europeiska kunder, kommenterar Vinfas VD Ho Thanh Huong.

– Vi tror att Eons expertis och tekniska kapacitet kommer att hjälpa VinFast att snabbt förverkliga sitt mål att påskynda den elektrifierade mobilitetsrevolutionen i Europa och runt om i världen, fortsätter Ho Thanh Huong.

Läs mer: Nu kommer Vinfast till Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.