Video: Med elbil från Stockholm till Karesuando och tillbaka

Min branschkollega Christoffer Gullin testar flitigt elbilar på sin Youtube-kanal Elbilsmagasinet. Han tar ofta med oss på spännande äventyr och utflykter. Under lång tid har han utmanats att genomföra sina elbilstester i norra Sverige, för att sätta en elbil på prov ”i riktig vinter”.

Sagt och gjort, Christoffer tog sig an uppmaningen. Under ett par dagar i december satte sig Christoffer i en Tesla Model Y Standard Range och körde norrut. Från Stockholm till nordligaste Sverige. Han nöjde sig inte bara med att köra i bilen, han valde också att övernatta i bilen under resan.

Varför valde du att ge dig ut på denna resan?

– För att folk säger att man inte kan köra elbil i Norrland så jag ville se vad problemet var. Det visade sig att det inte var ett så stort problem, berättar Christoffer Gullin om resan.

Fick du några insikter om hur det är att köra bil i norra Sverige?

– Det är sällan man behöver stanna så ofta som jag gjorde, det fanns fler laddmöjligheter än vad jag trodde. Jag tror många av oss som bor söderut bara antar att det är dåligt med laddmöjligheter i Norrland men det är det inte. Skulle jag göra resan igen skulle jag antagligen planera via en annan app än Teslas navigation för att få alla laddare på plats och därmed en bättre resa, säger Christoffer.

Resan har Christoffer summerat i två videos. Den första delen av resan när Christoffer kör norrut längs med E4:an kan du se i videospelaren nedanför:

Och den andra delen av resan när han kör hemåt igen längs Inlandsvägen kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.