De konverterar bilklassiker till elbilar – åktur i en eldriven VW Karmann Ghia

Min branschkollega Christoffer Gullin från Elbilsmagasinet har besökt Markus och Åsa Sörlin i Linköping som driver Sir M. Ett företag som specialiserat sig på att konvertera gamla bilar till elbilar. Tanken på att konvertera gamla klassiker kom ur behovet av att paret hade en gammal Volkswagen Karmann Ghia som behövdes renoveras.

– Markus tittade på lite filmer från Kalifornien där han såg att man elkonverterade gamla Bubblor och tyckte att det var coolt. Samtidigt hade jag lite diskussioner på jobbet med mina kollegor där de dissade det här med att hälla på blyersättningsmedel i bensinen. Då var man ju sporrad av tanken att göra den lite mer mijlövänlig, så vi fick tanken på varsinna håll, berättar Åsa om parets första konvertering.

I Christoffers video berättar Markus och Åsa om tankarna bakom konverteringarna, de visar upp sina projekt och berättar om hur man ska tänka när man vill konvertera en bil till elbil. Dessutom blir det en åktur i den eldrivna Karmann Ghian. Vi får också höra varför många klassiska bilar dessutom faktiskt går bättre på vägen efter att man konverterat dem till elbilar.

Inslaget ser du i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.