Video: Polisen stoppar självkörande elbil – kör plötsligt iväg!

Polisen stoppade en självkörande elbil från taxibolaget Cruise i San Francisco. Anledningen var att bilen körde med släckta lysen. Det hela fångades på film – som snabbt gick viral då bilen plötsligt tycktes köra ifrån poliserna.

Riktigt så illa var det dock inte om vi ska tro taxibolaget själva. Enligt en talesperson från Cruise ska bilen ha följt polisen order om att stanna, och kört fram ytterligare en bit för att stanna på en mer säker plats. Precis ”som avsett”, skriver Cruise på Twitter.

Videoklippet ser du nedan:

Det var den mänskliga faktorn som gjorde att lyset på bilen inte var tänt som det skulle. Talespersonen berättar också att den lokala polismyndigheten har ett direktnummer Cruise.

Polisen ska också ha kontakt Cruise i samband med händelsen, och bolaget kunde då aktivera lyset på bilen. Inga böter ska ha delats ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.