Video: Nio ET7 i vintertest inför produktionsstart

I början av året visade Nio upp sin nya eldrivna sedan Nio ET7. Sedanen som med sitt största batteri kommer ha en räckvidd på över 1000 kilometer ska bland annat utmana Tesla Model S.

Nio ET7 närmar sig tillverkningsstart men innan den når dit genomgår den omfattande tester. Nu senast har den vintertestats i Nya Zeeland. I en ny video från Nio får vi se bilen hantera den snöiga och isiga terrängen. 

Videon ser du nedan:

När tillverkningen startar kommer Nio ET7 erbjudas med tre val av batteristorlek. Antingen 70, 100 eller 150 kWh. Oavsett batteripaket kommer alla modeller vara utrustade med dubbla motorer, fyrhjulsdrift och producera 644 hästkrafter. 0-100km/h ska bilen klara på 3,9 sekunder. 

Nio som märke är nu på väg in i Europa. Först ut är Norge där de första bilarna levereras i början på september. Det rör sig dock om den stora jättesuven Nio ES8.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.