Video: Nya elbilen Renault Scenic – jag har tagit en första titt

Renault har i samband med IAA Mobility i München nu visat upp sin nästa elbil. Det är Renault Scenic som storleksmässigt placerar sig över Renault Megane E-Tech. Scenic är 27 centimeter längre än Renault Megane och mäter in på 4,47 meter i längd. Axelavståndet har ökat med en decimeter och mäter in på 2,78 meter. Det gör Scenic betydligt rymligare.

Scenic kommer i två olika utföranden, men den som når Sverige blir modellen med det stora batteriet. Den får då ett batteri på 87 kWh och en WLTP-räckvidd på 620 kilometer. Motorn i Scenic har en effekt på 160 kW (215 hk) och toppfarten är begränsad till 170 km/h. Accelerationen 0 till 100 km/h gör den på lugna 8,4 sekunder.

Snabbladdning är möjlig med upp till 150 kW och när det kommer till AC-laddning är effekten 22 kW. Bagageutrymmet sväljer 545 liter med alla säten uppe. Fäller man baksätet blir lastvolymen hela 1670 liter. Scenic får också dragkrok, och får dra 1100 kg på kroken.

I samband med IAA Mobility tog jag en första titt på den nya elbilen, det kan du se summerat i videon nedanför:

Lovar körglädje

Renault har haft som mål att skapa en elbil med mycket körglädje. Men också designen är spännande, med många detaljer som exteriört ger den en kraftfull framtoning. Interiört känns den lekfull med kontrasterande material och många spännande inslag.

Bakom ratten har föraren tillgång till två 12-tumsskärmar, och precis som hos Megane är operativetsystemet baserat på Google Automotive som inkluderar upp till 50 specialdesignade appar.

Bland säkerhetsfunktioner nämns allt från sju krockkuddar och 30 olika säkerhetssystem som hjälper till för en bättre och säkrare körupplevelse. Bland annat adaptiv farthållare, 360 graders kamera, LED-ljus med adaptiv vision.

Den svenska lanseringen är planerad till den första delen av 2024. Inför det kommer Renault också att kommunicera de första priserna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.