Två Tesla Semi synade vid snabbladdare

2019 ska den vara klar, den helt elektriska lastbilen från Tesla. Att se Tesla testa lastbilarna på allmänna vägar har blivit en allt vanligare syn i Kalifornien. Nu senast vid en superchargersstation, där enligt uppgift minst en av lastbilarna ska ha stannat för lite extra kräm.

Kritiker har varit snabba på pucken och menar att lastbilen bara är 24 mil från närmaste Teslafabrik och således finns det ingen logik i att stanna för att ladda lastbilarna. Enligt uppgift ska Semi ha en räckvidd på 50-80 mil. Men hur länge lastbilarna faktiskt kört, och hur mycket kräm de hade från början förtäljer inte historien.

Totalt har tre filmklipps delats på lastbilarna. Ett första när de står still, ett andra när de rullar iväg och ett tredje där filmaren följer efter lastbilarna. Nedan kan du se klippen.

Och avfärden nedan:

Och sista klippet där filmaren följer efter lastbilen. Vid 1:51 kan vi se hur lastbilen sticker iväg som ett spjut på motorvägspåfarten.

Uppdatering, 21:00 – Nu har mer information kring transporterna dykt upp. Det har visat sig att Tesla börjat använda lastbilarna för sina egna transporter. Lastbilarna transporterade batterier från sin Gigafactory i Nevada till bilfabriken i Kalifornien. En enkelresa på 42 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.