Hondas omtyckta koncept på en elbil har fått grönt ljust

Honda Urban EV, ett koncept på en charmig elbil från den japanska biltillverkaren tog världen med storm när det presenterades för ett år sedan. Alla fullkomligt älskade den. Målet var att bilen skulle visa vägen för Hondas framtidssatsningar.

Men intresset blev för stort. Till och med Honda själva var nog inte beredda på det stora intresset för bilen och i flera uttalande sedan den första avtäckningen har man ytterligare gånger gjort uttalandet som bekräftat en produktionsversion allt mer kommer att basera sig på konceptbilen. Och den första bilen skulle vara klar för Europa redan 2019 kort därefter till hemmamarknaden i Japan.

Inför motormässan i Geneve som börjar imorgon har Honda Europas vice-Vd Philip Ross återigen bekräftat bilen, rapporterar InsideEV:s. Återigen bekräftas det att en produktionsversion av bilen kommer att komma till Europa i slutet av 2019, och på grund av den enorma positiva respons modellen har haft, kommer man börja ta emot beställningar för Urban EV i början på 2019.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.