Toyota visar upp koncept på eldriven pickup

Inför bilmässan i Tokyo har Toyota idag visat upp ett koncept på en eldriven pickup. Pickupen Toyota EPU placerar sig i ett ”nästa generationens segment av mellanstora pickuper”. Den mäter 5070 mm i längd och har plats för upp till fem personer.

Bredden är 1910 mm och höjden är 1710 mm. Den totala hjulbasen är på 3350 meter vilket vittnar om en rymlig kupé och en praktiskt lastbädd.

– EPU möjliggör erbjuder en mångsidig lastbädd som tillgodoser ett bredare utbud av användarapplikationer, skriver Toyota kryptiskt. Den bakre delen av kupéutrymmet kan exempelvis öppnas upp mot lastbädden.

Toyota lovar en typiskt ”elbilstystad” som ska säkerställa en låg tyngdpunkt, överlägsen körprestanda och åkkomfort.

I övrigt är Toyota ytterst sparsamma om detaljerna. Mer lär vi sannolikt få veta i samband med bilmässan i Tokyo som startar i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.