Toyota visar eldriven Land Cruiser

Toyota visar nu upp de första bilderna på en eldriven Toyota Land Cruiser. Toyota är sparsamma kring detaljerna med lovar körprestanda och ett högt vridmoment i nivå med vad man förväntar sig hos en modern elbil.

Storleksmässigt är bilen 5150 mm lång, 1990 mm bred och 1705 mm på längden. Hjulbasen på hela 3050 mm ska ge en rymlig interiör. Upp till sju personer ska kunna sitta i bilen beroende på konfiguration.

– Den elektriska drivlinan bidrar till att skapa ett bekvämt utrymme i kupén vid körning i stadsområden och andra vägsituationer, skriver Toyota kort.

Mer än så ger Toyota alltså inte för tillfället. Det är möjligt att det kommer nya uppgifter i samband med Japan Mobility Show som slår upp dörrarna i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.