Uppgifter: Söker köpare för att rädda kursade Volta Trucks

Ledningen bakom Volta Trucks försöker nu snabbt rädda arbetet med den eldrivna lastbilen Volta Zero. Efter det dystra beskedet i förra veckan hoppas man nu hitta en lösning för att ändå kunna gå i produktion, säger källor till Reuters.

Volta Trucks med huvudkontor i Sverige ansökte under förra veckan om konkurs med anledning av en rekonstruktion hos bolagets batterileverantör Proterra.

– Vi var 30 dagar bort från produktion, säger källan till tidningen. Bolaget hade fram till konkursen plockat in 460 miljoner euro i kapital från investerare. Kunder till Volta Trucks som tillsammans lagt 5000 beställningar vill fortfarande ha sina fordon.

Ledningen har en kort tid på sig att hitta en lösning för att rädda bolaget innan man tvingas sälja av sina tillgångar för att minska förlusten. Under den kommande veckan hoppas ledningen på ett bud som kan rädda bolaget.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.