Tesla jobbar på robottaxi utan ratt och pedaler – i volymproduktion 2024

Tidigt koncept på robottaxi från the The Boring Company – Teslas tunnelborrningsföretag.

I samband med senaste aktieägarmötet, där Tesla ännu en gång rapporterade nya rekordresultat för årets första kvartal, pratade Elon Musk också om framtiden.

Elon Musk berättar att Tesla arbetar på ett fordon speciellt utvecklat för att gå som robottaxi. Något som Elon för första gången nämnde i förbifarten under invigningen av Teslas nya fabrik i Texas.

– Vi arbetar också på ett nytt fordon som jag kort nämnde på Giga Texas-öppningen. Det är en dedikerad robottaxi som är mycket optimerad för autonomi, vilket innebär att den inte kommer ha ratt eller pedaler, sa Elon under mötet.

– Och det finns ett antal innovationer runt det som jag tycker är ganska spännande, tillade Elon.

Han nämner då att ett av målen inom projektet är att uppnå den lägsta möjliga kostnaden per kilometer i driftkostnad.

– Jag tror det kommer bli en mycket kraftfullt produkt där vi har som mål att nå volymproduktion till 2024. Jag tror det kommer bidra gigantiskt till Teslas tillväxt, avslutar Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.