Fördömer attacken mot Tesla-fabriken: ”Dummaste ekoterroristerna på jorden”

Arkivbild: Elon Musk i Berlin.

Teslas fabrik i Tyskland, närliggande företag och villor lämnades idag strömlösa efter en attack mot ett elskåp. Det hela påstods vara utfört av klimataktivister som motsätter sig Teslas planer på att bygga ut fabriken som ligger i delstaten Brandenburg. Senare tog den vänsterextrema gruppen Vulkangruppe på sig angreppet.

– Det är uppenbarligen en allvarlig attack mot vår kritiska infrastruktur med konsekvenser för tusentals människor såväl som många små och stora företag i vårt land, kommenterar Dietmar Woidke, ministerpresident för delstaten Brandenburg.

Även Elon Musk ryter ifrån i det skarpaste ordalaget efter attacken:

– Dessa är antingen de dummaste ekoterroristerna på jorden eller så är de marionetter av dem som inte har bra miljömål. Att stoppa produktionen av elbilar, snarare än fossilbränslefordon, är extremt dumt, skriver Elon på X.

Tesla har också publicerat ett officiellt uttalande som är lite mer städat än chefens ord:

”Vi stöttar våra anställda, människorna i Grünheide med omnejd och alla som drabbats av denna mordbrand på det allmänna elnätet riktat mot Tesla. Säkerheten för våra mer än 12 000 Tesla-anställda är vår högsta prioritet och vi är glada över att ingen skadades i denna attack.

Förutom oss är många andra människor i regionen drabbade av strömavbrottet och vi fördömer denna hänsynslösa attack. Vi är chockade över att skador på kritisk infrastruktur som kliniker och personskador tydligen accepterades. Vi antar att de brottsbekämpande myndigheterna och domstolarna kommer att hålla de bakom attacken ansvariga.

Vi är uppriktigt tacksamma för det stora stödet från alla delar av Tyskland och världen och fördömer våld i alla former. Vi kommer inte att tillåta brott och terrordåd att avskräcka oss från vårt uppdrag att påskynda övergången till förnybar energi och kommer att starta om fabriken så snart som möjligt och återuppta full produktion vid fabriken.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.