Tesla uppges kapa tio procent av personalstyrkan

Arkivbild: Elon Musk i Berlin.

Under det senaste dygnet har det florerat rykten om att Tesla tänker skära ner på personal. Det hela sägs vara en del av ett sparpaket genom det allt tuffare ekonomiska läget som drabbat bilindustrin. Det har talats om upp till 20 procent av den totala arbetsstyrkan globalt.

Enligt nyhetssajten Omni ska det i själva verket handla om siffran ”mer än 10 procent” av arbetsstyrkan. Enligt ett läckt mail från Elon Musk som finns publicerat hos Electrek ska nedskärningarna vara en del i att förbereda Tesla för nästa tillväxtfas.

– Det finns inget jag hatar mer, men det måste göras. Detta kommer att göra det möjligt för oss att vara magra, innovativa och hungriga inför nästa tillväxtfascykel, skriver Elon i mailet.

Elon Musk fortsätter med att förklara att den snabba tillväxten under de senaste åren lett till en dubbeltillsättning av roller och jobbfunktioner inom vissa områden.

– När vi förbereder företaget för vår nästa tillväxtfas är det oerhört viktigt att titta på varje aspekt av företaget för kostnadsminskningar och ökad produktivitet, skriver Elon.

Det är inte första gången Tesla göra sådana stora nedskärningar. I samband med produktionsupptrappningen av Tesla Model 3 i 2019 skar Tesla ner på sju procent av sin globala personalstyrka. Bakgrunden till det förklarade Elon i ett öppet brev.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.