Volkswagen premiärvisar elbilen ID.7 med 700 km i räckvidd

Volkswagen ger nu en första förhandsvisning av sin nästa elbil i ID-familjen. Det i form av en eldriven sedan som får namnet Volkswagen ID.7. Nu får vi se de första kamouflerade bilderna på modellen som visas upp på teknikmässan CES i Las Vegas.

Precis som Volkswagens andra elbilar i familjen kommer även ID.7 att bygga på MEB-plattformen. Tidigare har vi sett konceptet under namnet ID. Aero som tidigare presenterats i Kina.

Volkswagen ID.7 i sitt sedan-format blir betydande aerodynamisk med ett cd-värde på ungefär 0,235. Elbilen kommer att erbjuda upp till 700 kilometer (WLTP) i räckvidd på en laddning. Det är den längsta räckvidden bland de elbilar som Volkswagen erbjuder idag.

– Med nya ID.7 utökar vi vårt elbilserbjudande i det övre segmentet. Sedanen kommer att erbjuda högklassig teknik och kvalitet. Volkswagen ID.7 är en av tio nya elbilar som vi planerar att lansera fram till 2026. Vårt mål? Att leverera relevanta produkter till våra kunder i varje enskilt segment, säger Thomas Schäfer, vd för Volkswagen Cars.

Volkswagen ID.7 får en lång hjulbas på nästan tre meter (2,97 meter). Det kommer göra det möjligt att erbjuda en särskilt rymlig interiör precis som förväntat hos en lyxsedan.

Genom ID.7 introducerar Volkswagen flera förbättringar till interiören. Bland annat ett nytt koncept för displayen och head-up-displayen med förstärkt verklighet, en ny 15-tumsskärm, digitalt styrda ventilationsutblås och belysta touchknappar.

Volkswagen ID.7 kommer till tre marknader: Kina, Europa och Nordamerika. Världspremiären för produktionsversionen är planerad till andra kvartalet av 2023. Den europeiska versionen kommer Volkswagen att tillverka i tyska Emden.

Äntligen en elbil som inte är en suv och Volkswagen ID.7 kommer på sikt också att komma som en eldriven kombi! Den har förhandsvisats genom det tidiga konceptet ID. Space Vizzion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.