Tesla har öppnat Supercharger V4-laddare med kortläsare

Foto: Esther Kokkelmans.

Tesla fortsätter att rulla ut sin nästa generationen snabbladdare runt om i Europa. Just nu finns det sju stationer av den nya typen i Europa. Laddarna som heter Supercharger V4 har bland annat längre laddningskablar för att bättre passa elbilar av alla märken med olika placeringar av laddporten.

I och med öppnandet av nätverket för andra elbilar måste Tesla också ta hänsyn till rådande lagstiftning kring tillgänglighet. Bland annat måste Tesla erbjuda kortbetalning vid nya laddare i Storbritannien.

Vid en ny V4-laddaren som Tesla nu öppnat i Tottenhamn i norra London ser vi för första gången tydligt hur Tesla löser det kravet. På varje laddstolpe har Tesla placerat en kortläsare som läser av betalkortet. En digital skärm visar aktuella priser ihop med instruktioner om hur man laddar.

V4-laddare med kortläsare.

Under laddningen visar sedan skärmen också information om den pågående laddningssessionen.

I videon nedanför kan vi se betalflödet för den som använder betalkort vid den nya snabbladdaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.