Tesla Cybertruck ska bli polisbil

Oracle utvecklar mjukvara, kommunikationsutrustning, och andra lösningar för den amerikanska polismyndigheten. Nu kommer man också ta fram en polisbil baserad på Tesla Cybertruck. Det meddelade Oracles grundare Larry Ellison i samband med ett föredrag.

– Vår nästa generationens polisbil kommer väldigt snart. Det är min favoritpolisbil. Det är min favoritbil, faktiskt. Det är Elons favoritbil. Den är otrolig. Jag vet för mycket om den, en del som fortfarande ska avslöjas, men bland annat är den otroligt säker, väldigt snabb och den har en kaross i rostfritt stål, sa Larry i samband med presentationen.

Själva konstruktionen av Tesla Cybertruck är optimal som polisbil menar Larry. Oracle behöver inte sätta in en extra skärm för polisens kommunikationssystem eller några extra kameror.

Oracles polissystem i en Tesla Model Y.

– Vi använder faktiskt deras befintliga kameror, och deras befintliga skärm för att sätta vår applikation på, berättar Larry. Redan nu testas systemet på Tesla Model Y som används av polisen och räddningstjänsten i Stanislaus County, Kalifornien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.