Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Svenska leveranser av Tesla Model Y startar i augusti

Tesla har idag uppdaterat den beräknade leveransinformation på sin hemsida för Tesla Model Y. Från att tidigare ha läst ”produktionen förväntas att inledas i mitten av 2021” står det nu istället mer specifikt september.

I ett kompletterande pressmeddelande bekräftar Tesla att de första leveranserna till svenska kunder startar redan i augusti. Kunder som har beställt lanseringsmodellen av Model Y Long Range kan nu fullfölja sin beställning, meddelar Tesla.

Leveransbeskedet gäller endast Tesla Model Y Long Range. Modellen har en räckvidd på 505 kilometer och ett pris som startar på på 719 900 kronor. Performance-modellen har leverans satt till början av 2022.

Kommer från fabriken i Kina

Teslas långsiktiga plan är att tillverka Tesla Model Y för den europeiska marknaden i en fabrik utanför Berlin. Den fabriken står dock inte klar förrän i slutet på detta året, enligt information i samband med det senaste mötet för aktieägarna i april.

Istället rör det sig om Tesla Model Y tillverkade i Teslas fabrik i Shanghai, Kina. I ett mail till Allt om Elbil skriver Tesla att man kunnat skala upp produktionen i fabriken i Shanghai för att Tesla redan nu ska kunna möta efterfrågan på den europeiska marknaden.

Notering: I en tidigare version stod det att de första leveranserna startar i september. Rätt information är att de första kunderna kommer få sin Model Y redan i augusti.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons