Svenska leveranser av Tesla Model Y startar i augusti

Tesla har idag uppdaterat den beräknade leveransinformation på sin hemsida för Tesla Model Y. Från att tidigare ha läst ”produktionen förväntas att inledas i mitten av 2021” står det nu istället mer specifikt september.

I ett kompletterande pressmeddelande bekräftar Tesla att de första leveranserna till svenska kunder startar redan i augusti. Kunder som har beställt lanseringsmodellen av Model Y Long Range kan nu fullfölja sin beställning, meddelar Tesla.

Leveransbeskedet gäller endast Tesla Model Y Long Range. Modellen har en räckvidd på 505 kilometer och ett pris som startar på på 719 900 kronor. Performance-modellen har leverans satt till början av 2022.

Kommer från fabriken i Kina

Teslas långsiktiga plan är att tillverka Tesla Model Y för den europeiska marknaden i en fabrik utanför Berlin. Den fabriken står dock inte klar förrän i slutet på detta året, enligt information i samband med det senaste mötet för aktieägarna i april.

Istället rör det sig om Tesla Model Y tillverkade i Teslas fabrik i Shanghai, Kina. I ett mail till Allt om Elbil skriver Tesla att man kunnat skala upp produktionen i fabriken i Shanghai för att Tesla redan nu ska kunna möta efterfrågan på den europeiska marknaden.

Notering: I en tidigare version stod det att de första leveranserna startar i september. Rätt information är att de första kunderna kommer få sin Model Y redan i augusti.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.