Första bilderna: RAM 1500 blir eldriven pickup – dock först 2024

De klassiska amerikanska pickup-tillverkarna har elektrifieringen framför sig. Bland de traditionella tillverkarna så är det Ford som kommit längst med kommande elektriska F-150 Lightning.

Rivian och Tesla är två av nykomlingarna som ska utmana de etablerade med R1T respektive Cybertruck. Nu är det dags för nästa traditionella tillverkare att ta klivet. Denna gången är det Stellantis-bolaget RAM som ska lansera en första el-pickup.

Den pickupen från tillverkaren blir RAM 1500 som ska gå i produktion 2024. Idag visar man en första teaserbild på pickupen, som får mjuka men muskulösa former.

Mike Koval, VD på RAM, berättar vidare i samband med koncernens elektrifieringskonferens att man kommer att erbjuda helt elektriska modeller för en större del av sitt segment från 2025.

Detaljerna var få kring detaljerna på de kommande modellerna, men Koval nämnde att ”önskelistan” innehåller några konkreta detaljer som V2G-teknik, snabbladdning (upp till 150 kW), avancerad förarassistans och smarta förvaringslösningar för att nämna några få.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.