Får man accelerera hur snabbt som helst med sin Tesla?

Nu närmar sig de första svenska leveranserna av nya Tesla Model S Plaid. Kraftmonstret klarar noll till 100 km/h på 2,1 sekunder. Det gör den till en av de snabbast accelererande bilarna på marknaden.

Det som skiljer Tesla Model S Plaid mot andra hypersnabba bilar är att Model S Plaid ändå kan förväntas bli relativt vanlig på våra vägar. Tesla säljer i större volym än andra bilar med liknande prestanda.

Frågan är kanske om man verkligen får accelerera hur snabbt som helst? Svaret är ja, det rapporterar bilsajten Carup som ställt frågan direkt till Polismyndigheten.

– Det är inte förbjudet, bara man inte överstiger hastigheten. Gör man det på ett farligt sätt kan det vara det kan vara olämplig körning. Det är ganska svårt att accelerera så fort i en kö, man kan undra vad man ska ha det till, säger poliskommissarie Erling Andersson, enhetschef för trafik på NOA till Carup.  

Erling Andersson tror tyvärr också att långt ifrån alla förare kommer att kunna hantera en acceleration från stillastående till 100 km/h på 2,1 sekunder:

– Förmodligen inte, sedan behöver man inte använda den. Men det finns motsvarigheter bland motorcyklarna, och där kör man bara på två hjul, avslutar Erling Andersson. 

Tyska Autogefühl är en av de första som haft tillfälle att lägga beslag på nya Tesla Model S Plaid. I ett videoklipp får vi en första titt på den uppdaterade bilmodellen.

I accelerationstestet från 100 km/h till 200 km/h får föraren till och med lock för öronen på grund av den snabba accelerationer. Du ser hela klippet nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.