Sony styr sin kommande elbil med en Playstation 5-kontroll

I samband med teknikmässan CES i Las Vegas för två år sedan överraskade Sony och Honda med nyheten att de skulle lansera ett eget elbilsmärke. Förra året visade man upp prototypen Afeela med målet att starta kundleveranserna 2026.

Nu har Sony i samband med årets upplaga av CES demonstrerat och återigen visat upp prototypen av Afeela och berättar mer om framstegen i utvecklingsarbetet. Ett särskilt stort fokus låg på utvecklingen av mjukvaran.

I en tydlig kraftdemonstration visar Sony upp definitionen av ett mjukvarubaserat fordon, det genom att låta Afeela rulla in på scenen styrd av en Playstation 5-kontroll. Man är dock tydlig med att det endast är för demonstrationssyftet och att den serieproducerade bilen inte kommer kunnas styras med en spelkontroll.

Det är ett särskilt stort fokus på just mjukvaran i Afeela. Målet är att bygga en hårdvarumässigt hållbar elbil, som kan förnyas genom ny mjukvara i takt med att ny teknik blir tillgänglig, men också för att förhindra att användaren tröttnar på bilen.

Man föreställer sig nämligen en framtid där kunden leasar en bil i uppåt 10 år, istället för som idag två till tre år. Genom ny mjukvara ska man ändå lyckas förmedla en tydlig förnyelse och göra att bilen inte åldras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.