Sony och Honda vill leasa ut elbilar i 10 år – mjukvara får elbilen att inte åldras

I början av året visade Sony och Honda upp sina ambitioner på att börja tillverka elbilar tillsammnans. Det genom det nya bilmärket Afeela och en första prototyp på en elbil.

Till projektet bidrar Honda med kunskap om att serieproducera bilar och Sony bidrar med sin kompetens inom teknik och underhållning. Sony och Honda tror att ny teknik och regelbundna mjukvaruuppdateringar kommer förändra vårt bilägande.

I framtiden kommer vi helt enkelt att behålla våra bilar längre, eftersom de förnyas regelbundet genom ny mjukvara vilket kommer hålla bilarna fräschare längre.

Därför planerar Sony och Honda att bryta de traditionella mönstren med leasing i tre eller fem år. Istället tror man på längre leasingperioder med upp till 10 år.

– Att byta ut bilen vart tredje till femte år är en mycket traditionell metod. Nu sker den stora förändringen. Den här bilen uppdateras alltid och därför försöker vi behålla kunderna under fem till tio år, säger Yasuhide Mizuno, VD för Sony Honda Mobility.

Sony Honda Mobility har inte avslöjat något om prestanda eller drivlinan i den nya elbilen. Däremot är det klart att leveranserna av Afeela ska starta 2026. Första marknaden blir Nordamerika.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.