Sony och Honda lanserar nya elbilsmärket Afeela

Förra året kom nyheten om att Sony och Honda ska utveckla en elbil tillsammans. Nu har duon visat upp en första prototyp och presenterat det nya elbilsmärket Afeela.

Sony Honda Mobility berättade inget om prestanda eller drivlina under presentationen. Däremot är det klart att leveranserna av Afeela ska starta 2026. Första marknaden blir Nordamerika.

Honda ska bidra med kunskapen om att serieproducera bilar. Så klart finns det också en hel del tekniken i bilen, och den har Sony bidragit med. Bland annat kommer elbilen inkludera ett Playstation för underhållning, spel och musik.

Konceptbilen är också utrustat med hela 45 kameror och sensorer, både interiört och exteriört som ska användas för att upptäcka faror och göra Afeela självkörande.

Genom en ljuslist ska Afeela kunna kommunicera med omgivningen. En smal list kan visa allt från laddningsstatus… till reklam om Sonys senaste filmer? Det hela handlar om att bilen ska bli en del av sin omgivning.

Höjdpunkterna från den redan kortfattade presentationen går att se nedanför:

Designmässigt har konceptet fått mjuka former som för tankarna till Lucid Motors och deras premiumsedan Air. Afeela skiljer sig en hel del från det mer sportiga konceptet som Sony överraskade med för tre år sedan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.