Sono Motors inne på sista veckan – kämpar för att lansera elbilen Sion

Sono Sion.

En vecka före jul levererade Sono Motors grundare Laurin Hahn och Jona Christians ett dystert och allvarligt besked. Man hade misslyckats med att komma i mål med den praktiska och lågt prissatta elbilen Sono Sion.

Framför sig hade man två val: Antingen att skrota projektet eller börja sälja den ofärdiga elbilen. Man valde det sistnämnda. Fram till sista januari måste Sono Motors sälja 3500 elbilar för att kunna få mer kapital till att fortsätta utvecklingen och starta produktionen av Sion.

Med en vecka kvar till deadline har Sono Motors nu lyckats sälja 1444 Sion som inbringat 43 000 000 euro. Fortfarande behöver Sono Motors sälja ytterligare 2000 bilar för att nå målet.

– Flera tusen supportrar har redan gjort den här kampanjen till en av de största i Europa vilket sänder en tydlig signal om att de vill ha en Sion. Ett prisvärt alternativ till skrymmande och dyra e-SUV:ar, säger Laurin Hahn, VD och medgrundare av Sono Motors.

– Samtidigt tror vi att summan på 40 miljoner euro i nya reservationer skickar ett starkt budskap till investerare och vi har fått positiv feedback sedan vi tillkännagav kampanjen. Vi har pågående samtal med potentiella investerare och känner oss säkra på att vi kommer att nå målet och fortsätta med Sion-programmet. Vi behöver bara en sista push, fortsätter Laurin Hahn.

Sono Sion ska bli en prisvärd och praktisk elbil. Den har ett batteri på 54 kWh med en räckvidd på 305 kilometer. Sono Sion sticker också ut med en kaross täckt i solpaneler. Det ska minska behovet av att ladda med upp till fyra gånger. Snabbladdning är möjlig med upp till 75 kW, och AC-ombordladdaren är dubbelriktad med 11 kW i vardera riktning.

Tillverkningen är planerad att ske hos Valmet Automotive i Finland med start under andra halvan detta året. I Tyskland är grundpriset satt till 29 000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.