Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Sono Motors förlänger finanseringsrundan för att nå målet

Tyska startupen Sono Motors förlänger sin finanseringsrunda. Efter beskedet i början av december att man behövde 50 miljoner senast 30 december lyckades man ”endast” skrapa ihop ungefär 32 miljoner euro. Strax innan nyårsafton meddelade grundarna att man skulle fråga de tidigare investerare om hur man skulle gå vidare.

Beslutet blev att förlänga kampanjen till 20 januari. Pengarna ska gå till att finansiera nya prototyper och löpande kostnader för fortsatt utveckling under 2020.

Anledningen till Sono Motors finansiella oro är att man i slutet på förra året beslutade att inte förlita sig på traditionella investerare som inte delade företagets ursprungliga vision. Företaget var oroliga över att finansiärer skulle tvinga företaget från sin ursprungliga vision och det man lovat i början av projektet.

Sion – en praktiskt elbil

Sono Sion är en kompaktelbil utrustad med ett batteri på 35 kWh med låg prislapp. Attribut som en rymlig kombi, dragkrok och solcellspanaler skulle locka köparna att satsa på startupen. Målet från starten har varit att ta fram en elbil som i huvudsak ska vara praktisk.

Om man lyckas är målet att lansera en elbil med produktionenstart till september 2021. Ursprungliga tidplanen var att starta redan 2020. Tillverkningen ska ske i NEVS fabriker i Trollhättan.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Eldrift

OKQ8 ska bygga landets största nätverk av snabbladdare i samarbete med Skellefteå Kraft. Totalt ska man bygga över 300 stationer i Sverige. Den första...

Notis

Tesla ska utrusta kommande Tesla Roadster med små raketer som genom kraftiga luftpuffar ska öka accelerationen och väghållningen. En som inte tycks kunna vänta...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons