Snart kan du ladda elbilen när du veckohandlar på Willys

Foto: Emmett Sparling.

Vattenfall InCharge har tecknat ett avtal med Axfood om att bygga laddinfrastruktur vid livsmedelskedjans butiker. Beslutet kommer efter ett framgångsrikt pilotprojekt som genomförts vid Willys butiker i Karlstad, Växjö, Gävle, Skellefteå, Sundsvall, Bro och Rotebro.

Planen framåt är att bygga ytterligare laddstationer vid Willys, Hemköp, Snabbgross och Eurocash på 20 till 25 orter under de kommande åren. Först ut är Willys-butikerna i Sundsvall, Halmstad, Umeå och Göteborg.

Totalt blir det mellan sex och tio laddplatser per butik. En vanlig veckohandlingar tar omkring 30 till 60 minuter, och därför kommer man erbjuda laddare med effekter på mellan 22 till 150 kW.

– De laddstationer vi driftsätter vid Axfoods butiker skapar ett naturligt kundvärde och en enkelhet i vardagen för väldigt många som är ute och reser eller inte kan ladda sitt fordon hemma i garaget. Vi ser fram emot att fortsätta elektrifieringsresan med Axfood och nu ser vi till att fler av deras butiker kan erbjuda laddning, säger Susanna Hurtig, Nordenchef för E-mobility på Vattenfall.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.