Snart dags för årets elbilstävling SECC 2023 – anmälan öppen

Det är snart dags för den åttonde upplagan av Swedish Electric Car Championship, ett elbilslopp på 163 mil från Ystad till Haparanda. Och tillbaka igen för de som vill. Nu är anmälan öppen för loppet som startar den 17 juli.

Tävlingen arrangeras av Tesla Club Sweden men är öppen för alla elbilister. I skrivande stund finns det sju anmälda deltagare, som kör antingen Tesla Model S, Tesla Model 3, Polestar 2 eller Hyundai Ioniq 5.

Fjolårets vinnare var Joacim Eriksson som körde Ystad till Haparanda på 18 timmar och 22 minuter med en genomsnittlig förbrukning på 14,9 kWh/100 km. Att ta sig segrande ur loppet ställer höga krav på att välja rätt väg, ladda vid rätt tillfälle och med rätt mängd.

– Kan du slå hans tid? Det har tillkommit fler snabba laddare sedan i fjol så chanserna är goda, skriver Tibor Blomhäll, ordförande för Tesla Club Sweden.

Men trots att racet så klart kan vara en kamp mot klockan och en kamp mellan de olika elbilsmärkena, så vill arrangören betona att det i första hand handlar om en rolig upplevelse och ett äventyr för deltagarna.

Läs mer om loppet hos Tesla Club Sweden där du också hittar anmälan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.