Stellantis ska lansera budget-elbilen Citroën e-C3 i Europa

Indiska versionen av Citroën e-C3.

Citroën C3 är den franska biltillverkarens minsta bilmodell. Sedan en tid tillbaka har den också funnits som elbil men bara i Indien. Nu blickar Citroën mot Europa med planer på att plocka hem den eldrivna budget-elbilen och sälja den även här.

Koncernbolaget Stellantis kommer att visa upp en ny uppdaterad och eldriven Citroën e-C3 i mitten av oktober. Det hela är ett motdrag till anstormningen av billiga kinesiska elbilar på den europeiska marknaden.

De två billigaste elbilarna som finns i Europa idag är Dacia Spring och Renault Twingo ZE. Elbilarna säljs inte i Sverige men nere på kontinenten kostar de 21 000 respektive 25 000 euro.

– Nya e-C3, en stadsbil större än dessa två modeller, är ett lägligt tillskott på marknaden eftersom den kommer att säljas för under 25 000 euro, sa Citroëns VD Thierry Koskas till journalister.

Citroën e-C3 väntas få en räckvidd på 300 kilometer och kommer sannolikt tillverkas i Kina, enligt källor insatta i ämnet. Om e-C3 kommer till Sverige till skillnad från Spring återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.