Skoda visar exteriören på sjusitsiga koncept-elbilen VISION 7S

I en serie förhandstittar har Skoda visat upp ett koncept på en elbil med sju sittplatser. På en första skissbild fick vi se exteriören, och placeringen av de sju sittplatserna. Efter det fick vi se hur Skoda ser på utformningen av instrumentpanelen på märkets kommande elbilar.

Idag visar Skoda upp en första skissbild på exteriören av Vision 7S. Det inför den officiella premiären om drygt en vecka. Bland nya designsignaturer finns smala strålkastare placerade längre ut mot sidorna, med ljuspunkter i form av ”fyra ögon” som bilar ett ”T”.

Exteriörskisserna visar också en nydesignad front. Här finns en betydligt bredare och smalare grill än vad vi sett på tidigare elbilar från Skoda. Allt inramat av de T-formade framljusen.

Den skarpa utformade motorhuven med de igenkännliga Skoda-linjerna finns kvar. Framtill finns sju stycken tydligt vertikala luftintag. Den i mitten är iögonfallande orange och undertill finns en hasplåt i aluminium.

I övrigt lyfter Skoda fram de stora hjulen, som trots sitt format ska vara speciellt aerodynamiskt optimerade. De ska bidra till ett kraftfullare utseende hos Vision 7S. Sidolinjerna definieras av tydliga ytor och en svagt sluttande taklinje.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.